Descriere
Mierea de salcâm – este transparenta imediat dupa recoltare, dar culoarea sa va depinde de fagurii în care a fost facuta. Astfel, poate avea nuante de galben pal sau galben deschis. Mierea de salcâm are un gust placut, este un lichid vâscos, si nu da nici un semn de cristalizare când este în stare proaspata. Mierea de salcam este declarata „hrana vie” datorita numarului impresionant de substante nutritive pe care le contine, 435 la numar. Printre acestea se numara vitaminele B1, B2, B,6, B12, B9 (acid folic); enzime, fitohormoni (hormoni vegetali), acizi, flavonide (substante antioxidante), dextrina, factori antibiotici, dar si substante minerale (calciu, potasiu, siliciu, magneziu, sodiu, fosfor, cupru, calciu si sulf). Aceasta miere are pH-ul 4 si o valoare energetica de circa 310 kcalorii/100 de grame.
Mierea de salcam are actiuni:
- energizante
- tonifiante
- laxative
- emoliente
- expectorante
- antiseptic
- diuretice
- sedative
- antianemiante
- stimuleaza digestia
- curata ficatul
- regleaza tranzitul intestinal
- imbunatateste activitatea inimii si a sistemului circulator
- ajuta la refacerea organismului dupa effort
- combate oboseala
- stimuleaza sistemul imunitar si creste numarul de globule rosii din sange.









Recenzii
Nu există recenzii până acum.